CatalanEspañol (spanish formal Internacional)English (United Kingdom)

Fundació Privada Pere Closa

Error
 • Unable to load Cache Storage: database
 • Unable to load Cache Storage: database
 • Unable to load Cache Storage: database
 • Unable to load Cache Storage: database
 • Unable to load Cache Storage: database
 • Unable to load Cache Storage: database
 • Unable to load Cache Storage: database
 • Unable to load Cache Storage: database
 • Unable to load Cache Storage: database
 • Unable to load Cache Storage: database
 • Unable to load Cache Storage: database
 • Unable to load Cache Storage: database
 • Unable to load Cache Storage: database
 • Unable to load Cache Storage: database
Bienvenidos a la Fundació Privada Pere Closa
L’àrea de Promoció Educativa i treball amb famílies tanca el curs 2015-16 dels programes de suport de Caixa Proinfancia
No hay traducción disponible para este contenido / There are no translations available

L’àrea de Promoció Educativa i treball amb famílies tanca el curs 2015-16 dels programes de suport de Caixa Proinfancia: Siklovas Khetane amb molta il·lusió, ha estat un curs intens ple d’experiències positives, alegria i esforços compartits.

L’educació de l’alumnat es converteix en èxit si l’escola i la família s’uneixen i actuen cap a la mateixa fita, a l’hora, garantir la participació i coresponsabilitat de tota la comunitat educativa és fer palès la igualtat d’oportunitats dins d’un context on la diversitat de capitals culturals fan front a l’estigmatització atorgada per les diferents situacions de pobresa.

Tenint en compte que la família és l’eix socialitzador més important de les vides dels nostres infants, es dona prioritat a la participació d’aquestes afavorint processos que milloren la relació entre família i escola, la corresponsabilitat i que fomenten l’interès i el suport familiar en els processos educatius dels seus fills i filles.

 

Siklovas Khetane: La Salut Llefià

El programa s’ha desenvolupat a sis centres educatius (Escola Josep Carner, Escola Alexandre Galí, Escola Feliu i Veguès, Escola Baldiri Reixac i Escola Itaca) del territori Salut Llefià. Es basa en un model d’aprenentatge inclusiu on quatre tècniques educatives actuen dins de l’aula donant suport a nens i nenes que cursen cicle mitjà i superior d’educació primària. La seva participació dins de l’aula facilita la integració dels alumnes dins de les dinàmiques del grup classe, evitant la desconnexió emocional i cognitiva de l’alumnat dins de l’aula ordinària.

Transversalment es construeixen objectius trimestrals per la millora de l’autonomia, l’apoderament, i les expectatives formatives amb els tutors i tutores escolars, els infants i les seves famílies que formen part del programa.

60 alumnes, 60 famílies, 6 centres educatius i 4 tècniques educatives

Sant Roc

Escola Josep Boada

Siklovas Khetane: Aprenem i juguem

El programa parteix de la col·laboració entre l’Escola Josep Boada i la Fundació Privada Pere Closa amb l’objectiu de millorar els processos formatius d’infants i famílies amb certes necessitats socials i així donar suport i continuïtat a l’acció educativa de l’escola a partir d’activitats extraescolars.

El programa es va iniciar al curs 2012-13,  a partir del quart curs  es pretén posar el focus d’intervenció en dos eixos: l’aprenentatge servei (participació de famílies del recurs i alumnes en conveni amb diferents organismes) i la millora de les competències bàsiques, fent especial incidència a la competència lingüística.

 

Per tal de millorar les competències bàsiques s’implementa un itinerari de diferents activitats, com el treball per racons, el teatre, les arts, els hàbits saludables i les TIC’s, amb els alumnes d’infantil fins a cicle mitjà de primària  fent incidència a l’expressió oral i abordant la característica lúdica.

 

En quant a cicle superior d’acord amb les necessitats de l’escola els alumnes de cinquè i sisè van rebre el suport necessari per realitzar els deures, transversalment van treballar diferents tècniques d’estudi i organització, manteniment i promoció de les expectatives formatives, per tal de dur a terme un acompanyament en el traspàs de la primària a la secundària.

 

A partir de petits projectes  i  l’experiència del Sam (tallerista, músic i gitano català) tots i totes els/les alumnes van conèixer la història de la Rumba Catalana, així com els diferents artistes clau.  A partir de diferents activitats lúdiques i pràctiques els nens i nenes van participar de fragments musicals i aprendre alguns dels elements bàsics de la rumba catalana: les palmes, el ball, la tècnica del ventilador. Els alumnes van treballar de forma lúdica la competència lingüística posant molt d’èmfasi a l’expressió oral del català com a llengua vehicular.

Amb l’objectiu de millorar la relació entre família i escola durant el curs escolar s’ha donat suport tècnic a l’AMPA de l’escola.

89 nens i nenes, 58 famílies, 1centre educatiu, 9 tècnics/ques educatius/ves

Col·laboracions:

7 Mares voluntàries, 1 Àvia voluntària, 3 Alumnes de Batxillerat en conveni de pràctiques amb l’Institut Escola Mare de deu de l’Assumpció, 2 Alumnes en pràctiques del curs de Mediació Comunitària en conveni amb la Fundació Esplai.

 

Siklovas Khetane: Col·legi Lestonnac

La intervenció educativa s’articula a partir de tres activitats: el reforç de la competència lingüística, el treball amb famílies i els esports amb valors.

La primera es desenvolupa dins de l’horari lectiu amb els alumnes de 1r, 3n i 3r d’educació primària amb l’objectiu de millorar la competència comunicativa lingüística a partir de la lecto escriptura.

La segona és una acció centrada en treballar amb les famílies de manera conjunta i fora de l’horari lectiu, amb l’objectiu de facilitar eines que les ajudin en el procés d’acompanyament dels seus fills i filles per tal d’assolir l’èxit educatiu.

La darrera activitat és un centre obert en què, mitjançant l’esport, es treballen valors com el respecte per l’altre, la constància, l’esforç i el treball en equip.

Durant aquest any s’han ampliat els horaris i les activitats extraescolars del entre obert i, com a suport a la creació de l’AMPA del col·legi, s’organitza un taller de Zumba.

58 nens i nenes, 41 famílies, 1 Centre Educatiu, 4 treballadors/es

Quedem després de classe, Cibercaixa:

Aquest programa del Consorci de Badalona Sud i la Fundació “La Caixa”, gestionat per la Fundació Privada Pere Closa, és un programa adreçat a nens i nenes d’entre 6 i 12 anys i les seves famílies. S’ha donat un servei de suport social i educatiu, fora de l’horari escolar, amb l’objectiu d’afavorir la conciliació de la vida laboral i familiar.  Sota un entorn lúdic i educatiu s’han dut a terme activitats que potencien el desenvolupament cognitiu, afectiu i social dels infants.

30 alumnes, 30 famílies, 11 centres educatius.

 

 

 
Jornadas de formación del proyecto europeo PEER

El pasado 22 de Mayo el Área de Proyectos Europeos de la Fundación Pere Closa, tuvo el privilegio de organizar una Jornada de Formación dentro del programa del proyecto europeo PEER. Un proyecto con el objetivo de fomentar la participación de los jóvenes de la Comunidad Gitana con el fin de empoderarlos en las decisiones que afrontan día a día.

La formación estuvo a cargo de nuestros socios del Reino Unido, Cath Larkins y Andy Bilson de la Universidad de Central Lancashire, junto con algunos miembros de la Organización Save the Children. Además, estuvo centrada en la importancia de la participación social de los/as jóvenes gitanos/as, en los cambios que se pueden llevar a cabo a corto y largo plazo para conseguir el empoderamiento de los jóvenes de la Comunidad Gitana.

Leer más...
 
Nace la estrategia local con el pueblo gitano

En el año 2012, el Consejo de Europa instó a los gobiernos nacionales de la Unión Europea a aprobar diferentes planes que incidieran directamente en cuatro áreas fundamentales para la inclusión del pueblo gitano: Educación, Empleo, Vivienda y Salud. Previamente, Cataluña ya había elaborado el Plan Integral del Pueblo Gitano que de forma pionera comenzaba a trabajar para promover la igualdad de los gitanos y gitanas de Cataluña.

Este año, el Ayuntamiento de Barcelona, ​​dentro de la Concejalía de Mujer y derechos civiles, junto con el Consejo Municipal del Pueblo Gitano, han realizado la Estrategia Local con el Pueblo Gitano, un plan que pretende mejorar la promoción e inclusión del Pueblo Gitano de la ciudad de Barcelona.

 

Leer más...
 
Valores en juego

La intervención llevada a cabo en el centro abierto de la escuela Lestonnac es un proyecto de CaixaProinfància, la Fundació Privada Pere Closa y el Atlètic Club Lestonnac donde se educa mediante el deporte, ​​con el fin de lograr una educación integral de los niños y niñas, tanto dentro como fuera del aula.

 

 

Leer más...
 

Facebook