CatalanEspañol (spanish formal Internacional)English (United Kingdom)

Fundació Privada Pere Closa

Bienvenidos a la Fundació Privada Pere Closa
El projecte europeu SERCo busca noves oportunitats
No hay traducción disponible para este contenido / There are no translations available

El dies 24 i 25 de novembre, va tenir lloc a LaFede (Barcelona) , una reunió amb les diferents organitzacions que integren el projecte SERCo. Aquest projecte està format per diferents fundacions i universitats: UPRC i Four Elements (Grècia), CESIE i IDEA ROM (Itàlia), AMALIPE i TMAF (Bulgària), ERIO (Bèlgica) i la Fundació Pere Closa (Badalona).

El projecte tracta sobre la promoció, la difusió i la inclusió de l’emprenedoria social entre els diferents membres del poble gitano, tant a nivell estatal com a nivell europeu. D’entre les seves accions principals podríem destacar: la promoció social del poble gitano, la creació de capacitats formatives per a la planificació d’empreses socials, el foment de l’aprenentatge mutu i la consciència cultural, l’intercanvi de bones pràctiques i l’impuls de noves iniciatives econòmiques i socials.

A la reunió, es va discutir sobre l’evolució del projecte i sobre les tasques que s’han dut a terme en els últims mesos, així com totes les decisions que s’han de fer cara el futur.

Durant el primer any de projecte, s’han realitzat activitats de direcció i coordinació, com per exemple l’avaluació de l’entorn, els possibles riscos del projecte, la gestió del finançament i les necessitats que tenen les comunitats gitanes a Catalunya.

Cara aquest segon any 2017, el projecte es troba en el millor moment per poder decidir, planificar i canviar amb exactitud aquelles noves idees que sorgeixen:

  • La difusió del material i dels recursos pel suport a l’economia i a les empreses socials, identificant quines són aquelles opcions que poden encaixar amb les nostres necessitats.
  • La formació i l’aprenentatge, per garantir la possibilitat d’un cert nivell d’èxit professional.
  • La publicitat del projecte, perquè el major nombre d’emprenedors i emprenedores gitanes puguin gaudir d’aquesta informació, i facilitar i potenciar les seves inquietuds empresarials.
  • L’oportunitat de treballar l’engranatge entre les polítiques d’ocupació i les necessitats de la població gitana amb els professionals de l’administració

 

Des de la Fundació Pere Closa creiem que el projecte SERCo és un exemple de què no hi ha res impossible, si un treballa, s’esforça i lluita per una mateixa idea.

 
Un día de fiesta y de participación juvenil en el proyecto “PEER”.

El sábado 8 de octubre se celebró un encuentro de jóvenes participantes del proyecto PEER (Participación, Experiencias y Empoderamiento de los Jóvenes Gitanos) de la Fundación Privada Pere Closa.

Los jóvenes participantes de los tres barrios de San Roque, La Mina y La Florida, pasaron un día de fiesta reflexionando sobre todas las actividades realizadas el año pasado y compartiendo entre los diferentes barrios todas aquellas cuestiones que pueden ayudar a generar nuevas iniciativas en el futuro.

Por la mañana nos visitaron tres representantes de la asociación internacional “Save the Children” de Reino Unido que conocieron mejor nuestro trabajo, el trabajo de los jóvenes y nuestra realidad.

Además, durante el día, los y las chicos y los y las facilitadores de los diferentes barrios han podido conocer las futuras acciones del proyecto “PEER”, como por ejemplo la Conferencia Final en Dublín, donde La Fundación Pere Closa junto con dos jóvenes expondrán todo el trabajo que se ha realizado durante los dos años anteriores en los barrios.

En particular, el proyecto “PEER” promueve la construcción de proyectos sociales fomentando la participación social de los jóvenes que ya participan en el proyecto “Siklavipen” y que necesitan de un apoyo para continuar los estudios y la formación. Todo esto mira también a la formación de jóvenes que participan activamente a la vida del barrio construyendo espacios de intercambio entre ellos.

Después de la jornada de presentación y de explicación del proyecto “PEER”, cada barrio ha tenido tiempo para reflexionar sobre el trabajo realizado durante el pasado año junto con los facilitadores y monitores además de discutir y reflexionar sobre las dificultades que viven cada día los estudiantes gitanos.

Gracias a las reflexiones de los jóvenes junto con los chicos de “Save the Children”, se realizó un mural explicativo que fue presentado a todos los participantes de la jornada. De esta manera cada uno de los participantes pudo conocer todas las realidades donde se desarrolla el trabajo educativo de la Fundación y conocer también los deseos de los estudiantes, deseos para el futuro y para pueblo gitano. Además, conocer a representantes ingleses nos acercó un poco a la realidad gitana de Inglaterra.


Por la tarde se realizaron algunas entrevistas acerca de las expectativas que tienen los jóvenes del proyecto “PEER” y de sus valores. En general, los jóvenes han hablado de la importancia del afecto y de las relaciones positivas; de la importancia del trabajo en equipo para planificar acciones y del trabajo que hay que hacer con los más pequeños.

Las reflexionas que los jóvenes hicieron durante  el día, cabe decir que son un punto de partida y una buena oportunidad para verificar y mejorar nuestras actividades educativas des de la perspectiva y los ojos de los más jóvenes.

Leer más...
 
La Fundació Pere Closa participa a les jornades de debat “Enfoques de trabajo para promover la inclusión social de la población gitana en el plano local” organitzades pel Consejo Estatal del Pueblo Gitano a Pamplona.
No hay traducción disponible para este contenido / There are no translations available

El dimecres passat, dia 28 de setembre, la fundació va participar a les jornades de treball “Enfoques de trabajo para promover la inclusión social de la población gitana en el plano local”. L’acte va recollir la participació d’aproximadament una cincuantena de representants de les administracions públiques i d’altres entitats socials que conjuntament van proposar recomanacions i bones pràctiques per a promoure la inclusió del poble gitano a Espanya.

 

Leer más...
 
renovació de la pàgina web
No hay traducción disponible para este contenido / There are no translations available

Disculpeu les molèsties però estem treballant per a d'aquí poc tenir una nova pàgina web que tots/es disfrutarem!

 
El projecte PEER pren força aquest setembre!
No hay traducción disponible para este contenido / There are no translations available

A través del projecte PEER, els nens i nenes de la ESO del Siklavipen Savorença es reuniran a una casa de colònies per a discutir sobre participació social i sobre les diferents activitats de participació que es van realitzar l'any passat als diferents barris.

Concretament, durant els mesos d'abril i maig, els nens i nenes de la ESO del Siklavipen Savorença van fer accions comunitaries als barris de La Florida (L'Hospitalet de Llobregat), Sant Roc (Badalona) i La Mina (Sant Adrià del Besòs). Ara, tres mesos més tard, toca reflexionar i avaluar-ne el seu impacte, mentre compartim les experiències viscudes i reaprenem per a la realització de futures accions.

El projecte PEER preveu la participació autònoma i directe dels adolescents en els seus barris, per a que generin impactes directes amb els seus veïns, trencant estereotips a través d'un treball comunitari amb les famílies i les entitats del barri.
 
L’àrea de Promoció Educativa i treball amb famílies tanca el curs 2015-16 dels programes de suport de Caixa Proinfancia: Siklovas Khetane amb molta il·lusió, ha estat un curs intens ple d’experiències positives, alegria i esforços compartits.
No hay traducción disponible para este contenido / There are no translations available

 

 

L’educació de l’alumnat es converteix en èxit si l’escola i la família s’uneixen i actuen cap a la mateixa fita, a l’hora, garantir la participació i coresponsabilitat de tota la comunitat educativa és fer palès la igualtat d’oportunitats dins d’un context on la diversitat de capitals culturals fan front a l’estigmatització atorgada per les diferents situacions de pobresa.

Tenint en compte que la família és l’eix socialitzador més important de les vides dels nostres infants, es dona prioritat a la participació d’aquestes afavorint processos que milloren la relació entre família i escola, la corresponsabilitat i que fomenten l’interès i el suport familiar en els processos educatius dels seus fills i filles.

 

Leer más...
 
Colònies d'estiu 2016! L'any que ve no t'ho perdis!
No hay traducción disponible para este contenido / There are no translations available

Ja s’han acabat les colònies urbanes i ha arribat l’hora d’anar trobant lloc per a tantes emocions i experiències viscudes. Durant quatre intenses setmanes 50 nenes i nens del barri de la Salut i de Llefià s’han anat convertint en grans xefs seguint les indicacions del cuiner Pere.

Hem treballat en equip, hem jugat amb textures i olors i hem  deixat anar la nostra creativitat per poder preparar la gran festa final per a les famílies (que, per a què no dir-ho, s’han llepat els dits!).

Leer más...
 
Rom21 parla amb l'Alcaldessa de Badalona
No hay traducción disponible para este contenido / There are no translations available

Els joves de projecte Rom21 van discutir el passat 3 de juny amb l'Alcaldessa de Badalona sobre la importància d'escoltar i presentar públicament joves gitanos i gitanes amb estudis com a referents positius, per a poder incidir dins les estructures polítiques i alhora fer-se visible a les escoles i llocs de treball, per a trencar prejudicis i animar als més petits a seguir les seves trajectòries d'èxit.

Els joves van recalcar la importància d'allunyar els prejudicis lligats al concepte de cultura de la pobresa que desafortumadament, sovint s'atribueixen al poble gitano articulant situacions discriminatòries i antigitanes que molts dels nostres joves i famílies experimenten cada dia

Una estona més tard, l'alcaldessa va procedir en la presentació de l'acte final del projecte, on es va presentar el documental "Rom21: Els joves gitanos del segle XXI"

 
Jornadas de formación del proyecto europeo PEER

El pasado 22 de Mayo el Área de Proyectos Europeos de la Fundación Pere Closa, tuvo el privilegio de organizar una Jornada de Formación dentro del programa del proyecto europeo PEER. Un proyecto con el objetivo de fomentar la participación de los jóvenes de la Comunidad Gitana con el fin de empoderarlos en las decisiones que afrontan día a día.

La formación estuvo a cargo de nuestros socios del Reino Unido, Cath Larkins y Andy Bilson de la Universidad de Central Lancashire, junto con algunos miembros de la Organización Save the Children. Además, estuvo centrada en la importancia de la participación social de los/as jóvenes gitanos/as, en los cambios que se pueden llevar a cabo a corto y largo plazo para conseguir el empoderamiento de los jóvenes de la Comunidad Gitana.

Leer más...
 
Nace la estrategia local con el pueblo gitano

En el año 2012, el Consejo de Europa instó a los gobiernos nacionales de la Unión Europea a aprobar diferentes planes que incidieran directamente en cuatro áreas fundamentales para la inclusión del pueblo gitano: Educación, Empleo, Vivienda y Salud. Previamente, Cataluña ya había elaborado el Plan Integral del Pueblo Gitano que de forma pionera comenzaba a trabajar para promover la igualdad de los gitanos y gitanas de Cataluña.

Este año, el Ayuntamiento de Barcelona, ​​dentro de la Concejalía de Mujer y derechos civiles, junto con el Consejo Municipal del Pueblo Gitano, han realizado la Estrategia Local con el Pueblo Gitano, un plan que pretende mejorar la promoción e inclusión del Pueblo Gitano de la ciudad de Barcelona.

 

Leer más...
 
Valores en juego

La intervención llevada a cabo en el centro abierto de la escuela Lestonnac es un proyecto de CaixaProinfància, la Fundació Privada Pere Closa y el Atlètic Club Lestonnac donde se educa mediante el deporte, ​​con el fin de lograr una educación integral de los niños y niñas, tanto dentro como fuera del aula.

 

 

Leer más...
 

Facebook