Aarón Moreno García és un jove estudiant gitano de 18 anys que pertany al projecte Siklavipen Savorença des de l’any 2013. La seva exemplar trajectòria acadèmia l’ha fet mereixedor de rebre un dels Ajuts del Programa CaixaProinfància, l’objectiu dels quals és ajudar a joves gitanos i gitanes perquè puguin optar a una formació digna i en igualtat d’oportunitats.
Defensor de la idea que hom pot estudiar sense deixar de ser gitano i que la manera d’assolir un millor futur laboral és a través de la formació, parlem amb ell perquè ens expliqui la seva experiència.
Què estàs estudiant actualment?
Actualment estic estudiant el primer curs del cicle formatiu de grau superior d’Integració Social a l’Institut La Bastida
T’has plantejat continuar la teva formació més enllà d’aquest cicle superior?
Sí, m’agradaria anar a la universitat i estudiar el Grau d’Educació social i, a més a més, voldria aprendre anglès per satisfacció personal.
Des de quan ets beneficiari d’uns dels Ajuts del Programa CaixaProinfància?
Des que vaig començar els meus estudis de batxillerat i, des d’aleshores he tingut la sort que m’han renovat l’Ajut cada curs.
Què ha suposat per a tu poder gaudir d’aquest suport econòmic?
Crec que si no hagués gaudit dels Ajuts, no hauria pogut continuar estudiant. La situació econòmica de la meva família és força complicada i no es podien fer càrrec de les despeses que suposa cursar uns estudis de batxillerat i d’un cicle formatiu. Gràcies a l’Ajut, he pogut adquirir els llibres de text, pagar la matrícula i, fins i tot, disposar de targetes de transport.